Миконос - островът на партитата в Гърция

Миконос e гръцки остров от групата на Цикладите в Егейско море, разположен между островите Тинос, Сирос, Парос и Наксос.

Миконос - остров в Гърция

Островът е топ туристическа дестинация през лятото в Гърция, известна със своите космополитен характер и интензивен нощен живот. Обхваща площ от над 105 кв. км, а най-високата му точка е на 341 м надморска височина. Островът е съставена предимно от гранит. На остров Миконос има малко природно прясна вода и се разчита на обезсоляването на морска вода, за да се задоволят нуждите. Смята се, че острова е кръстен на местен герой, който се счита за потомък на бог Аполон.

Миконос има около 10 000 жители, повечето от които живеят в най-големия град, Миконос, известен също като Хора, който се намира на западния бряг. Града е съчетание от специфична архитектура, големи нощни клубове, разнообразни хотели с атрактивни оферти за намаления и промоции, рибни ресторанти, кафенета, бутици и магазини за подаръци.

Нощният живот на Миконос се рекламира като един от най-добрите в цяла Европа и привлича известни DJ-и в най-големите и световноизвестни клубове и плажни барове. Островът е приятелски настроена курортна зона към хората с различна сексуална ориентация и има много гей клубове, отворени през лятото.

Миконос е известен с ритъма на живота си: партитата започват на обяд на плажа, а след това продължават през нощта до изгрева на слънцето. Той привлича хиляди хора всеки месец на лятото, включително и много известни личности. Островът се смята за "детска площадка на възрастни".

Сред най-известните забележителности на остров Миконос са:
  • Пеликанът Петрос- официален талисман на Миконос вече над 50 години; днес пеликаните са само три на брой;
  • Вятърните мелници - построени са през 16-ти век и са най-известната забележителност на остров Миконос Гърция;

  • Малката Венеция - "квартал" от къщи в Миконос, в основите на които се удрят морските вълни;

  • Църквата Парапортиани- една от най-известните сгради в Гърция;

  • Площад Алефкандра;

  • Археологическият музей на Миконос;

  • Остров Делос - намира се на около 2 км западно от Миконос. Целият остров е обявен за национален музей. На него се намират Минойски фонтан, терасата на лъвовете - 7 в. пр.н.е., храмовете на Дионис, Изида и Хера.

Популярни публикации от този блог

Евтина почивка на остров Миконос през лято 2020 и Ол инклузив в Гърция